browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Romantični kolački

Posted by on 16. 4. 2015

Romantični kolački

Priprava kolačkov z belo čokoladno kremo je hitra in zelo preprosta. Tako boste imeli več časa, da se posvetite dekoraciji, s katero boste preprosto sladico spremenili v pravo pašo za oči.

rom-kol

 

Sestavine za 12 oseb  • Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice (ali pa jih dobro namastimo s stopljenim maslom). V manjši kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo. Kozico s stopljenim maslom odstavimo in pustimo, da se maslo malo ohladi. V skledo ubijemo jajca in jih z ročno metlico dobro razžvrkljamo. Dodamo jogurt, sladkor in vanilijevo aromo ter sestavine dobro premešamo. V drugo skledo presejemo moko in jo zmešamo s pecilnim praškom in mletimi mandlji. Na sredini suhih sestavin naredimo jamico, v katero vlijemo stopljeno maslo in mešanico “mokrih” sestavin. Z ročno metlico ali kuhalnico dobro in hitro premešamo, da dobimo enotno testo brez grudic. S testom napolnimo papirnate košarice. Kolačke pečemo v ogreti pečici 18 do 20 minut. Ko na zobotrebcu, ki ga zapičimo v kolačke, ni ostankov testa, ko ga izvlečemo, so kolački pečeni. Pečene kolačke 5 minut hladimo v pekaču, nato pa jih preložimo na rešetko in pustimo, da se povsem ohladijo.
  • Medtem ko se kolački hladijo, pripravimo belo čokoladno kremo. Belo čokolado narežemo ali nalomimo na majhne koščke, ki jih stresemo v ognjevarno skledo. Skledo postavimo na kozico z vrelo vodo (pazimo, da se dno sklede ne dotika vode v kozici) ter čokolado nad soparo počasi stopimo. Skledo s stopljeno čokolado odstavimo in čokolado nežno premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes. V skledi z električnim mešalnikom najprej dobro premešamo zmehčano maslo, nato pa dodamo sladkor in mešamo še toliko časa, da nastane rahla in kremasta maslena zmes. V zmes vmešamo ohlajeno stopljeno belo čokolado. Skledo s kremo pokrijemo s plastično folijo za živila in za nekaj časa shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Z ohlajeno kremo napolnimo vrečko za krašenje peciva. Uporabimo zvezdasti nastavek in kremo nabrizgamo na ohlajene kolačke. Okrasimo s sladkornimi rožicami in kolačke takoj postrežemo ali pa do uporabe shranimo v hladilniku.

Komentiranje onemogočeno.