browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Jagodni pire z maskarponejevo kremo

Posted by on 2. 4. 2015

Jagodni pire z maskarponejevo kremo

60935952

Sestavine za 4 osebe

 

  • Jagode operemo pod tekočo vodo, očistimo in zrežemo na majhne koščke. Koščke stresemo v skledo, potrosimo s sladkorjem ter prelijemo z limoninim sokom in grand marnierjem. Dobro premešamo in s paličnim mešalnikom zmiksamo v sadni pire. Smetano čvrsto stepemo in do uporabe shranimo v hladilniku. Jajce ubijemo in ločimo na rumenjak in beljak. Rumenjak skupaj z žlico sladkorja stepamo toliko časa, da se speni. Beljak čvrsto stepemo in v sneg postopoma vmešamo žlico sladkorja. Beljakov sneg počasi vmešamo v stepen rumenjak. V večji skledi gladko zmešamo maskarpone in vanj počasi vmešamo stepeno sladko smetano. Na koncu vmešamo še jajčno zmes in kremo do uporabe shranimo v hladilniku. Eno polovico jagodnega pireja razporedimo po štirih kozarcih. Prekrijemo z maskarponejevo kremo. Preostalo polovico jagodnega pireja precedimo skozi gosto cedilo. Precejen jagodni pire razporedimo po vrhu kreme. Pripravljeno sladico ohladimo ali pa takoj ponudimo.

Komentiranje onemogočeno.